جوهر سابلیمیشن

sublimation

جوهر سابلیمیشن


اطلاعات اولیه در مورد جوهر سابلیمیشن:

سابلیمیشن به معنی تصعید می باشد که در این روش جوهر چاپ شده در اثر حرارتی نزدیک به 200 درجه تثبیت شده و رنگ اصلی خود را بدست می آورد. چاپ و جوهر سابلیمیشن پس از تثبیت، دارای رزولیشن بسیار بالا، ثبات نوری، ثبات شستشویی، ثبات خراشی و ثبات چسبندگی بسیار بالایی دارد. نکته قابل توجه این است که زمان و درجه حرارتهای مختلف، طیفهای مختلفی از یک رنگ را ایجاد می نماید.

مزایای جوهر های سابلیمیشن گاما:

یکی از مشکلات استفاده از جوهرهای سابلیمیشن، ایجاد گرفتگی هد و آسیب رسیدن به دستگاه پرینتر و پلاتر می باشد که ویژگی منحصر به فرد جوهرهای سابلیمیشن گاما، عدم ته نشینی جوهر، عدم انسداد هد، سهولت در باز شدن مجدد آن، بدلیل آسیاب رنگدانه در ابعاد نانو و حفاظت از هد چاپگر می باشد.

این امر علاوه بر شفافیت و وضوح بیشتر تصاویر چاپ شده، موجب کاهش باقیمانده جوهر روی کاغذ ترانسفر و کاهش دور ریز جوهر شده که نتیجه آن صرفه جویی در مصرف جوهر می باشد. این وجه تمایز محصولات ما با سایر جوهرهای وارداتی است که علاوه بر افزایش بی نظیر کیفیت، موجب کاهش بهای تمام شده نموده و این شرکت را نیز در تولید این جوهر بی رغیب ساخته است.

مناسب برای پرینتر های:

اين جوهر براي تمام سري پرينتر هايی که هد آنها دارای تکنولوژی پیزو الکتریک (Piezo) هستند قابل استفاده است. دلیل اصلی آن عدم ایجاد حرارت در هد پیزو بوده و جوهر سابلیمیشن در هد هایی که ایجاد حرارت می کنند همان فرایند تصعید در نازل اتفاق افتاده و دچار گرفتگی هد می کند. دلیل محدودیت استفاده از هد پیزو در جوهر سابلیمیشن، وجود پیگمنت در فرمولاسیون ایندسته از جوهرهاست و غالبا هد پیزو قابلیت پرتاب جوهر پیگمنت را داراست.

چاپ سابلیمیشن به دو روش قابل اجراست:

روش اول: تصویر بصورت عکس برگردان روی کاغذ ترانسفر (transfer) چاپ و سپس در اثر حرارت به گاز تبدیل و بخارات جوهر از سطح کاغذ به سطح نهایی منتقل می گردد. روش عکس برگردان مناسب چاپ روی اجسامی است که امکان چاپ مستقیم بواسطه پرینتر وجود ندارد همچون لیوان، بشقاب، سرامیک، پازل و حتی لباس و پارچه. ادوات مورد نیاز برای تجهیز چاپ به روش عکس برگردان، یک چاپگر اپسون (هد پیزو) 6 رنگ، جوهر مخصوص سابلیمیشن، کاغذ مخصوص، سطوح آماده به چاپ (کوت شده)، و سه دستگاه پرس حرارتی برای سه شکل (استوانه، بشقابی و تخت) می باشد.

برای پذیرش و جذب جوهر در روی سطوح سخت، می بایستی ابتدا سطح مورد نظر به ماده ای آغشته شود که کوتینگ یا پریمیر نام دارد. کوتینگ علاوه بر افزایش قابليت نفوذپذیری جوهر در جسم، موجب می شود وقتي جسم داخل دستگاه پرس حرارتی قرار میگیرد، قابلیت انتقال جوهر از کاغذ به جسم افزایش یابد. این روش بدلیل ارزانی تجهیزات راه اندازی و بهای بیشتر مواد مصرفی، برای آتلیه و مصارف کم پیشنهاد می گردد.

روش دوم: چاپ مستقیم روی اجسام و سپس اعمال حرارت مستقیم به آن. بعنوان مثال پارچه و یا کاغذ بصورت رول بواسطه دستگاه پلاتر عمل چاپ روی آنها صورت گرفته و سپس بوسیله نورد حرارتی جوهر روی سطح ثبیت می شود. این روش بیشتر برای مصارف صنعتی و انبوه توجیه داشته و هزینه های مواد مصرفی (کاغذ) کمتری در مقایسه با روش قبلی دارد.

با این روش چاپ کاغذ دیواری های زیبا و مقاوم در برابر شستشو، پارچه های لباس و رو مبلی، پرچم و هر سطحی با مقاومت حرارتی (حداکثر 200 درجه) و فشار، میتوان این روش را پیشنهاد نمود.

تصاویر بیشتر…

1kuq9km3  sumt

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − نه =